Over mij

Sinds december 2018 begeleid ik met Refresh coaching en organisatieadvies individuen en organisaties bij ontwikkelvraagstukken op gebied van persoonlijke groei en medezeggenschap.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook heb ik zelf stevige stappen in het eigen leven gezet. Een carrierswitch door zelfstandig te gaan ondernemen, langdurige mantelzorg weten te combineren met werk en toentertijd een jong gezin, geconfronteerd met ziek zijn en weer opstaan. Krachtig zijn en kwetsbaarheid ervaren, leven en dood van dichtbij meemaken, angst en verlangen om wat er niet was. Aan den lijve weet ik hoe lastig dat kan zijn. En hoe fijn het is om daar ondersteuning bij te hebben. Vanaf 2017 ben ik mezelf gaan scholing in de begeleiding van mensen en heb ik van wat ik het mooiste werk vind, mijn beroep gemaakt.

Zo kwamen de kennis en ervaring die ik al had opgedaan als afgestudeerd letterkundige aan de Universiteit van Utrecht, communicatiemanager, medezeggenschapsadviseur samen in Refresh coaching en organisatieadvies.

Medezeggenschapsvraagstukken

Bijna 15 jaar heb ik ondernemingsraden, bestuurders, managers en individuele leden gecoacht, getraind en geadviseerd in het werken met de wet en vóóral in het werken met elkaar. Mijn filosofie daarbij: door elkaar vroegtijdig te betrekken bij veranderingen, open en oprecht, ontwikkel je samen het beste resultaat. Wat mij drijft is andere mensen of teams die stap laten zetten, waardoor ze (weer) de eigen regie ervaren en het  weer ‘stroomt’.

Als teammanager ben ik geschoold in ‘coachend leidinggeven’ en ’teameffectiviteit’. Hierbij heb ik ervaren hoe het is om onderdeel van een team te zijn en tegelijkertijd de ‘vrouw met de hamer’.

Vakkundig, integer, nuchter, empathisch, veilig en met plezier.

‘Verandering’ is de constante in het leven. Veranderen betekent ook dat ik continu in beweging blijf. Bijvoorbeeld door mezelf te blijven scholen in wat nodig is om anderen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen in het vervolgen van hun reis in het leven. Sinds 2018 ben ik professioneel coach (coach senior coach/counselor, Alba Academie – post-HBO). Daarna heb ik me geschoold in de Integrale Traumacoaching, IoPT (Identity orientated Psycho Traumatherapy) en ben ik in de afronding van de opleiding ACT (acceptance and commitment therapy). Mijn vak onderhoud ik door intervisie en supervisie bij te wonen, o.a. ook bij de IoPT Leerwerkgroep van Welopstellingen en met mijn lidmaatschap bij de N.O.B.C.O. (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en mijn commitment aan hun ethische code.

Alba Academie: Interview met Dorothée van Veen-Tutuarima: Coachen op een diepere laag; hoe doe je dat?

Maak een afspraak

Ieder moment heb je de keuze om jezelf te vernieuwen. Als professional, als team en als privé persoon. Te (her-)ontdekken wie je ten diepste bent, waar je pijn zit en waarin je passie. Wat jij waardevol vindt, welke stappen jij wil zetten richting een waardevol leven. Met een lach en een traan weer aan het roer staan van je eigen leven, begint met die eerste stap.

Contact opnemen