Geef jij pas aandacht aan je eigen ontwikkeling als deze ‘urgent en belangrijk’ is?

Om prioriteiten te kunnen stellen met teams heb ik veel met de prioriteitenmatrix van Dwight D. Eisenhower gewerkt. De deelnemers maakten een lange lijst van zaken die opgepakt moesten worden. In gezamenlijk overleg plaatsten zij alle zaken in het kwadrant: van onbelangrijk en niet urgent tot belangrijk en urgent. Resultaat was een gedragen prioriteitenlijst. Alle neuzen dezelfde kant uit. En liefst vandaag nog actie op prioriteit 1.

Zou dat bij coaching ook zo werken? 

Nee, als je zelf pas in actie schiet op het moment dat je eigen ontwikkeling ‘urgent en belangrijk’ is, dan heb je de kans dat je al tegen de grens van vastlopen aanzit of er overheen. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, een crisis. Daarom: ontwikkel jezelf continu. Sta op gezette tijden stil, en kijk om je heen. Focus op de weg die je vaak onbewust gaat en luister wat je tegen jezelf zegt, of dat klopt met wat je voelt en doet. Ben je nog op de goede weg? 

Wanneer zet jij je eigen ontwikkeling op 1?

• Een goed voornemen voor het nieuwe jaar? 

• of ga je meteen aan de slag?

Zet je eerste stap en kom vrijblijvend in contact via info@refresh-coaching.nl. Of lees meer op  www.refresh-coaching.nl